BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

O porijeklu bosanskog jezika je suvišno raspravljati, jer je samorazumljivo da on postoji koliko i narod koji njime govori. Historija Bosne u. Anić, Vladimir/Silić, Josip (): Pravopis hrvatskoga jezika. 4. izd. (): Simpozijo bosanskom jeziku (zbornik radova saskupa održanogu Bihaću 7. i 8. 9. Sarajevo: Institut za jezik i književnost. Bosanski jezik. Sarajevo: Bosanski krug-biblioteka Ključanin. Pravopis hosanskoga jezika. Sarajevo.

Author: Manos Nalkis
Country: Gambia
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 10 March 2013
Pages: 297
PDF File Size: 20.60 Mb
ePub File Size: 11.67 Mb
ISBN: 782-7-88942-668-8
Downloads: 18017
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Maukus

U nominativu plurala imaju nastavak -a … Glagol jesam ima samo prezent. Ja razmisljam na ovaj nacin jer misiju ne smatram samo formalnom stvari.

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/2018.

Pojedinacni odjeljci ovog prikaza nose naslove odgovarajucih poglavlja u Gramatici. A tek padezi, pa izgovor, gramatika To ne znaci da ja s vremena na vrijeme ne naucim pokoju frazu na vasem jeziku koja bi mi posluzila u prodavnici, taksiju.

Please enter your name. Many people are uncertain on how to write and spell those words properly. Remember me on this computer. Recimo, ne mozete tacno osjetiti sta se desava medju stanovnistvom.

The E-mail Address es you entered is are pravopos in a valid format.

  LETANIAS ROSARIO PDF

Ispravno pisanje

The E-mail message field is required. Naprimjer, obje zemlje jako vode racuna o respektu roditelja, starijih osoba.

Gramatika Bosanskog jezika je naucno djelo namijenjeno prvenstveno ucenicima srednjih skola, ali moze bti korisna i studentima visih i visokih obrazovnih ustanova, kao i predavacima jezika. Find a copy in the library Finding libraries that hold this item However, users may print, download, or email articles for individual use. To su, uostalom, potvrdili i ambasadori Irana i Kine u Bosni i Hercegovini, sa kojima smo napravili kratke razgovore na bosanskom, bez pomoci prevodilaca.

Sta na japanskom znaci kako? Balkan je kao mozaik i da bi se shvatio taj region, potrebna je velika ljubav. Sa gospodinom Amirkhalyjem napravili smo minutni intervju bez pomoci prevodioca.

A gdje je alfabet Uvod ovakav kakav jeste, ovakvoj gramatici nije ni bio potreban. Bosanski i ruski jesu slicni jer imaju iste korijene, ali ponekad je to opasno, jer kad ste ubijedjeni da neke rijeci imaju isto znacenje, bude pogresno.

Vrlo je vazno znati lokalni jezik i zbog citanja stampe. Bio sam motiviran i moj ruski je jako dobar.

Bosnisch wird von ca. Umetak -ev dolazi iza konsonanata: U kontaktu sa ministarstvima koristim prevodioca ili direktno komuniciram na engleskom. Kakva je uloga padeza u diplomatskoj komunikaciji? Iako mnogi od njih govore neki strani jezik, prava je steta sto sa obicnim ljudima ne mogu u potpunosti komunicirati na bosanskom. Sahinpasic; Sarajevo, BiH; Januar Govorim i ruski, kojeg sam naucio za vrijeme mog diplomatskog boravka u Rusiji.

  ESTADISTICA PARA NEGOCIOS Y ECONOMIA NEWBOLD PDF

Trebam bosanski da razbijem tu tisinu. Specijalni odnosi su posebni odnosi, i zbog toga je vazno u cast tog naroda uciti njihov jezik, posebno kada govorimo o ambasadorskom pozivu. Ako odem u prodavnicu, ljudi iz ambasade mi napisu na komad papira ono sto zelim kupiti, a neke rijeci znam i ja.

U sobi je nastala tisina.

Zbog toga nije bilo vremena za brze jezicke pripreme. Tarig zna reci tek nekoliko rijeci na bosanskom. We believe that the loanwords have to be registered in and their spelling regulated by the orthography. Inace, poznavanje bosanskog za moj je posao veoma vazno, ali zelim i citati novine, gledati vijesti i razgovarati sa ljudima. The name field is required. Svaki ejzik po sat vremena.