CONSTANTIN ARGETOIANU MEMORII PDF

ARGETOIANU MEMORII PDF – Constantin Argetoianu (15 March – 6 February) was a Romanian politician, one of the best-known. Download Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. Memorii politice. Sponsored Ads. Account 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din cattle raisers in Vlăsceni” (Argetoianu, Memorii, ). 55 Often local and restricted to the.

Author: Zulkilabar Zolokus
Country: Barbados
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 17 February 2007
Pages: 450
PDF File Size: 14.4 Mb
ePub File Size: 9.63 Mb
ISBN: 487-6-16886-499-5
Downloads: 24239
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gardazil

Le-am uitat toate, ca vise urate, si am alergat la locurile ce in- semnaser5 etapele entuziastei mele tinereti. Tot ce pot sa spun, din cat 1-am frecventat, e ca a fost un om foarte cumsecade, un patriot, un gentleman, un om cinstit, dar cel mai formidabil pisalog din cati am cunoscut. Ma poftise Nunuca la masa ca sa-1 mmemorii pe Lupu pentru Guvernul Averescu, argetoian care toata si stia si el pentru ce venisem.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6

Ea a fost realizath tocmai in momentul in care devenea aproape inoperanth din punct de vedere economic, in momentul in care se preg5teau deja vremurile devalorizarilor succesive realizate de atunci in atitea tari. Lupu a apucat sa strige: Ca fi peind acum, textele Memoriilor se tipiiresc in integralitate dupci caietele-manuscrise argetoiene. Argetoianu g5seste fireste usor si solutia, care nu este alta decit restabilirea unei monede san5toase.

La constituirea Guvernului Vaida, am fost amestecat si eu. A-1 tari in luptele noastre de partid, acest scump instrument care trebuie sa ramana pururea stralucitor de curatenie, ca o sabie totdeauna ascutita pentru dusmani sic! Pentru aceasta multipla sarcina Bratianu a ales pe generalul Arthur Vaitoianu.

Constantin Argetoianu

Astfel a luat sfar0t aceasta farsa de prost gust, care a dovedit o data” mai mult buna-credinta 0 sinceritate de care este animat ilustrul nostru Ff Foarte frumos, i coonstantin. Dup5 ce a netezit astfel situatia, dl. In mijlocul nulitatilor care se umflau ca s5 ocupe cat mai mult loc Madgearu a fost una din personalit5tile conturate constamtin vigoare.

  LYCOSA SP PDF

Dupa scurta vreme Flondor si-a dat demisia; eratn cel mai important partid de opozitie, ideea de a culege pe nemultumitul ministru vrajmasit cu Guvemul s-a impus de la sine. Am inceput s5 vorbesc primului ministru, dar cu gandul aiurea, si ochii mei cautau sa restituie de-a lungul zidurilor goale si reci icoanele trecutului.

Cantacuzino” De departe, Cantacuzino nu era in curent cu cele intimplate. Dup5 ce rn-am inapoiat la Bucuresti, amicul Goga mi-a explicat” ea memorli vrut s5 rup5 partidul, cki tot mai spera intr-o impkare A ratat astfel toate prilejurile sa ajunga stapan el insusi, multumindu-se cu ce a putut ciupi de la slabiciunea constantij de la bunavointa stapanilor momentului.

Petreceau nopti intregi golind pahare de bere in jurul numirii unui prefect sau unui notar public in Ardeal.

Desigur, memorialistica lui Argetoianu evoc5 la tot pasul figura inegalabilului Ione! Averescu asculta si tea toba cu degetele pe birou ceilalti rulau” tigarete si ascultau. Singurul partid cinstit, cu program, cu eartile pe faca, departe de orice demagogie, cu scop bine precizat in acel inceput al anului era al meu. Si astfel s-a aranjat petrecerea de la Ilovat.

In afara de punctele stabilite de seful nostru in convorbirile deja avute gi pe care le aprobam cu totul, supunem atentiei sale urmatoarele diziderate: In afara de Mihali, de Flondor si mai tarziu de Goga, eu n-am c5utat sa ademenesc pe consantin.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6 – PDF Free Download

Grija unei complecte organizari ma mana insa sa gasesc unul sau mai multi reprezentanti ai Ligii gi pentru dulcea Bucovina. La aceste noi intalniri au fost delegati din partea socialistilor Flueras, Jumanca si Moscovici.

First Cristea cabinet 2 February — 30 March Din nefericire pentru el qi pentru tail, Iancovici a murit tank, rapus brusc intr-o seara de un acces de cord. Abia sosit mi s-au povestit cate nu-mi venea sa cred. Au luat cuvantul qi alti deputati. Toata lumea a pus-o in socoteala inexperientei politice a generalului, i spre marea noastra mirare, dar i spre marea noastra multumire, multimea satelor i-a ramas credincioasa.

  2004 PONTIAC VIBE MANUAL PDF

Abtinerea si absenta animatorului” daduse intrunirii o lovitura de moarte. Mai ales problemele economice si financiare, fdrd importantd, dupd diinsul Cel mai cu vaza printre ei, in acele vremuri, era Misu Oromolu, fie si numai fiindca era guvernatorul ncii Nationale, caci liberalii-1 lasasera in postul in care il numise Take.

Parcg cerea el bani pentru dfinsul?

Cum m-a vazut mi-a aruncat: Ti-am spus deja ieri, cA face porearia! Cred insa, sper cel putin, Ca voi putea sa ma odihnesc 1in4tit Ong in septembrie, la Constanta. Constantin Argetoianu Memorii — Vol. Mai intai fusese primit foarte r5u la Camera de c5tre dl. Partidului National argetkianu conthwat Maniu, se apropie mai argetoisnu de al Partidului Po- porului Pentru a pune capat acestei stari de lucruri, care desigur trebuie sa-ti fie qi d-tale neplacuta, te rog a-mi da rezultatul la scrisoarea pe care ti-am trimis-o in urma intevederii noastre.

ARGETOIANU MEMORII PDF

Din aceste locuri ce ar fi trebuit sg” fie jalnice, mana omului a Ilcut un mic rai burghez. Inainte de plecare, D. Se pare ca Engelbrechtenl ti-a adus o scrisoare de care mie nu mi-a vorbit2. M-am sirntit grozav de descurajat. Stirbei era pentru Rege o chezasie de ordine si de continuitate.